2012-05-08 16:45
Capura of Sweden

Att håret och ens hårbotten snabbt blir flottigt eller fettigt är ett vanligt problem och alla drabbas någon gång av att håret är ”fettigt”. Men har man ofta besvär med fettigt hår så kan det bero på att man behöver se över sin hårdvårdsrutin.

Anledningen till att håret och hårbotten blir fettigt är på grund av att längderna är väldigt torra, vilket hårbotten försöker balansera genom något som kallas sebum. Sebum är ett naturligt fett som skickas ut från hårbotten för att kompensera för de torra längderna. Men sebumet som skickas ut kommer inte längre än 3-5 centimeter ut från rötterna, vilket skapar den fettiga och flottiga känslan i håret.

För att lösa problemet:
Det bästa du kan göra för att lösa problemet är att du använder ett schampo och balsam som, till skillnad från andra ”klassiska” schampo och balsam är specifikt skapad för att behandla fettigt hår och hårbotten. Man ska även ha i åtanke att anledningen till att man har fettigt hår eller hårbotten kan bero på en naturlig överproduktion av sebum – och då är det ännu viktigare att använda rätt hårvårdsprodukter.

Purextasy Purify Anti-Sebum Adjuvant schampo och balsam är specifikt skapat för att lindra och behandla besvär i samband med fettigt hår och hårbotten. Hårdvårdsseriens unika egenskaper med blåbärsextrakt och kastanjeträdets löv och bark återställer balansen i håret och i hårbotten. Ingredienserna verkar även antibakteriellt och vårdar håret, vilket gör det lättare att borsta samtidigt som det får glans och lyster.

    Varor som nämns i nyheten

  • PURIFY SCHAMPO & BALSAM FÖR FETT HÅR OCH FET BOTTEN
    LOGGA IN